Valencià

Pepe Zaragoza és un trompetista i compositor format al nucli de l’escena de jazz valenciana. Conté dos àlbums com a líder, publicats pel segell Sedajazz Records. El primer d’ells, La plaça dels somnis li va donar guardons de renom: Primer premi al III Certamen Internacional de Jazz de Talavera de la Reina, Primer premi al VII Concurs de Jazz Castelló i un segon premi al Concurs de Jazz de Getxo en l’any 2018. El segon àlbum, La cala de l’encís va estar nominat per la Generalitat Valenciana a millor disc de jazz 2020.

Va començar a estudiar trompeta als nou anys en el Conservatori Municipal d’Altea i, després, l’especialitat de jazz en el Conservatori Superior de València amb Ramon Cardo, Voro García, Toni Belenguer i Albert Sanz, entre altres. Va completar la seua formació en el Kug Jazz Institute de Graz (Àustria), amb el reputat trompetista nord-americà Jim Rotondi. Ha actuat amb figures tan destacades com Wycliffe Gordon, Michael Abbene, Perico Sambeat o Javier Vercher.

Actualment compagina la seua labor docent amb la seua carrera artística. Pertany a algunes de les formacions rellevants en l’àmbit estatal com Sedajazz big band, Ramon Cardo & The Nyora Boppers, Joan Benanvent Sextet o Clasijazz Big band.

 

Castellano

Pepe Zaragoza es un trompetista y compositor formado en el núcleo de la escena de jazz valenciana. Contiene dos álbumes como líder, publicados por el sello Sedajazz Records. El primero de ellos, La plaça dels somnis le dio galardones de renombre: Primer premio al III Certamen Internacional de Jazz de Talavera de la Reina, Primer premio al VII Concurso de Jazz Castelló y un segundo premio al Concurso de Jazz de Getxo en el año 2018. El segundo álbum, La cala de l’encís estuvo nominado por la Generalitat Valenciana a mejor disco de jazz 2020.

Empezó a estudiar trompeta a los nueve años en el Conservatorio Municipal de Altea y, después, en la especialidad de jazz en el Conservatorio Superior de València con Ramon Cardo, Voro García, Toni Belenguer y Albert Sanz, entre otros. Completó su formación en el Kug Jazz Institute de Graz (Austria), con el reputado trompetista norteamericano Jim Rotondi. Ha actuado con figuras tan destacadas como Wycliffe Gordon, Michael Abbene, Perico Sambeat o Javier Vercher.

Actualmente compagina su labor docente con su carrera artística. Pertenece a algunas de las formaciones relevantes en el ámbito estatal como Sedajazz big band, Ramon Cardo & The Nyora Boppers, Joan Benanvent Sexteto o Clasijazz Big band.